10 Temmuz 2016 Pazar

KALBİN SANA YOL GÖSTERIR

Güzel kızım Zeynep

Daha dogmadan dualarima sıralamaktan hiç yorulmadığım ve senin tüm güzellikleri  barındıran ruhunu zamanla büyüdükçe sakın köreltme.

Vicdanlı, merhametli, adaletli ol. Hayata hep gülen gözlerle bak. Gözyaşlarını saklamaktan çekinme. Onlar senin zayıflığın değil kalbinin varolduğunu gösterir. Kötülük hep vardi her zamanda olacak. Tek kişi kalsan da ki kalmazsın asla kötülüğü ruhunda barındırma. Sevmek ve sevgini sunmak her zaman seni vicdanı hür kılar sakın unutma. Merhamet ve adaletin ince çizgisinde yine kalbin sana yol gösterecektir.

Vatanını sev. Unutma vatanını sevmek dil, din , ırk ayırımı yapmadan özgürce nefes aldığın ülkeni sevmektir. Atalarının özgürlük ve bağımsızlığın ne ağır bedellerle sana sağladığını sadece kitaplardan okuma, iyice hisset ve öğren. 

Çok çalış, başarılı ol. İster şarkı şöyle ister yemek yap istersen bilimle uğraş. Yeter ki sevdiğin istediğin bir şeyi yap ve başarılı ol. Başarı başka insanların sana taktığı bir etiket yada madalya değil, senin ruhunun işte bu oldu hem de çok güzel oldu, başardım dediği an'dır.

Umutsuzluğa düşecek olursan sakın olduğun yerde saplanıp kalma. Sana mücadele ve dayanma gücü veren güzel duygulara tutun. Zaman en iyi çözümdür ama aynı zamanda hızla akıp gider. Saplanıp kalırsan diğer güzellikleri göremezsin. Ruhunu körleştirme en iyi göz kalbindir sana.

Tam bitti dediğinde başlıyor herşey belki de. Gece gündüze, yağmur güneşe kavuşuyor. Bitiş neresi ki başlangıçlar belli olsun. Belki de şu karşıdaki evin içinde bitti sanılanlar bir başkası için yeni bir sayfa olacak. Keşke diyerek sürdürülemeyecek kadar kısa ve değerli yaşamak. Silkelen ve kendine gel.

Mucizeler yok sanma. Her saniye mucizeler oluyor sen görmek istersen. Kardelen çiçeği gibi en umulmadık anlarda basit şeylerle olur mucizeler .  Yeter ki sen görmek iste. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder